Arbusti fructiferi

OFERTA-PRET-PRIMAVARA-2020

Arbustii fructiferi – o afacere profitabila

arbusti1Principalele specii de arbuşti fructiferi de importanţă economică pentru România se împart în:
specii de interes major, a căror cerere este semnificativă pentru piaţă, aici incluzând coacăzul negru, zmeurul, afinul şi murul; respectiv specii de interes mai mic, având o cerere mai mică, dar care totuşi au cunoscut o dezvoltare în ultimii ani. În această categorie intră agrişul, alunul, cătina, smochinul, socul, goji, etc.

Agricultura europeană produce peste 1500 mii tone de fructe mici, în special căpşuni, coacăz negru, afine şi zmeur, aceste specii fiind şi fructele cu cea mai mare căutare pe piaţa europeană, din această categorie.

Cel mai mare producător de coacăze din Europa este Polonia, cu 275 mii tone, aproximativ 70% din producţia europeană de coacăze fiind concentrată în această ţară. Polonia deţine şi 61% din producţia europeană de zmeură.

În ultimii 20 de ani, cererea de fructe mici pe piaţa UE s-a dublat, cel mai mare importator de fructe mici fiind Germania. Astăzi, Europa Occidentală importă fructe de afin şi de coacăz inclusiv din America de Sud (Chile, Argentina).

4 comentarii:

 1. Bună seara,aș dori să fac o comanda la dumneavoastra
  pt capsuni, afin, kiwi și merisor,cum trebuie să procedez?

 2. Bună ziua!
  As dori sa cumpăr maxim 40 stoloni se căpșuni diferite soiuri.
  Cât mă costă și cum expediati stolonii ? Locuiesc în Tulcea.
  Vă mulțumesc!
  Mirela

  • Buna ziua! Comanda minima este de 80 buc, stolonii sunt la legaturi de 20 buc. Livram prin curier. Comanda se poate face pe mail sau telefonic. Multumim! O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.