Incep lucrarile in plantatiile de capsuni (din 20 februarie)

 

Incep lucrarile in plantatiile de capsuni (din 20 februarie)

 

Lucrari in februarie la capsuni

Primavara se apropie cu pasi repezi si ne pregatim pentru pregatirea recoltelor bogate la capsuni.

Asa cum era de asteptat pentru acesta perioada vremea a inceput sa se incalzeasca si primavara bate la usa in toata tara.

Care sunt primele lucrari in plantatiile de capsuni?

  1. FERTILIZAREA PLANTATIILOR

Asa cum am specificat in articolul „Fertilizarea de iarna la capsuni si arbusti” deja timpul ne permite sa facem prima fertilizare de baza cu gunoi de grajd fermentat sau ingrasaminte complexe. Pentru stabilirea dozelor folosite si modul de aplicare a ingrasamintelor puteti studia articolul „Fertilizarea de iarna la capsuni si arbusti”.

  1. CURATAREA FRUNZELOR USCATE

Igienizarea culturii in plantatiile de capsuni prin curatarea plantelor de frunzele uscate este o lucrare foarte importanta pentru stimularea pornirii in vegetatie a capsunului. Un alt aspect important al acestei lucrari este eliminarea bolilor si daunatorilor din plantatie prin scoterea frunzelor pe interval sau afara din plantatie si arderea lor.

Eliminarea frunzelor se poate face manual prin smulgerea frunzelor si ruperea lor de la baza plantei sau cu o foarfeca in plantatiile pe folie. In cultura clasica pe suprafete mai mari sau chiar pe folie cu multa gruja lucrarea se poate face cu grebla dupa cateva zile insorite cand frunzele au devenit casante.

  1. PRIMUL TRATAMENT FOLIAR

Daca plantele au pornit in vegetatie si apare prima frunza verde din colet se poate face primul tratament cu Zeama Bordeleza in concentratie 0,5-0,60 (50-60 ML/10L APA).

Deasementea stimularea plantelor cu ajutorul unui ingrasamant foliar este o lucrare importanta pentru un start corect al plantelor. Fertilizarea foliara se face cu un stimulator de crestere si inradacinare (Foliq Ascovigor sau Foliq Macro P)

  1. PROTEJAREA PLANTELOR DE INGHETURILE TARZII

Ingheturile tarzii din primavara ne pot afecta florile si productia pana la 50-80% din recolta asteptata.

Dupa parcurgerea etapelor de mai sus deja in acesta perioada putem aseza folia de agril sau de tunele la capsuni.

Pentru a preveni avest lucru si pentru a obtine productii mult mai timpurii putem folosi:

  • Folie microporoasa agril
  • Folie pentru tunelele joase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.