Cultura capsunului

De ce material săditor certificat de capsun?

 

  • O calitate slabă a materialului de plantare duce automat la obţinerea unor recolte mult mai modeste sau chiar neeconomice, în unele cazuri. Acest lucru este explicabil, ştiind că, planta mamă, pe lângă transmiterea fidelă a caracterului de soi, transmite la stoloni, bolile, virozele, nematozii şi dăunătorii de care aceasta este afectată.
  • Din cercetările efectuate la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură de la Piteşti-Mărăcineni, rezultă că producţia obţinută în căpşunăriile înfiinţate cu stoloni de capsun de calitate (liberi de agenţi patogeni)  este de la dublu la de şapte ori mai mare în comparaţie cu stolonii recoltaţi din plantaţiile comerciale.
  • La Pepiniera Banat comercializam stoloni de căpşuni din categoria biologică CERTIFICATA. Plantele mamă sunt libere de viroze şi achiziţionate în fiecare an de la Institute de Cercetare din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.