Capsuni

OFERTA-PRET-STOLONI-PRIMAVARA-2020

Plante sanatoase de capsuni

De ce cultura capsunului?

  • Capsunii elsanta (1)se pot cultiva în majoritatea zonelor din România si prefera solurile mai usoare care sa nu fie afectate de exces de umiditate, saraturate sau foarte acide. Soiurile timpurii de capsuni ajung la maturitate la sfarsitul lunii mai, odata cu ciresele cele mai timpurii, iar în cazul culturilor protejate cu 3-4 saptamâni mai repede, productia fiind valorificata avantajos.
  • O plantatie de capsuni poate produce peste 20-25 tone fructe/elsanta 2ha (în tarile vestice 35-40 tone, datorita aportului mare de îngrasaminte chimice).
  • Costul înfiintarii şi întretinerii unui hectar de capsuni este în jur de 40.000 lei din care aproximativ 24.000 lei este investitia în plante de calitate. La o productie de numai 20 tone si cu un pret de valorificare de numai 5 lei/kg se obţine un venit de 100.000 lei/ha. Un profit de 50.000 lei/ha într-un singur an este greu de obtinut la alte specii. În anii favorabili rezultatele pot fi mult mai bune, dar nu trebuie neglijate si riscurile, mai ales cele climatice.

6 comentarii:

  1. vreau sa infintez in gradina o mica plantatie de capsuni intre 300si 500 de fire vreau sa stiu si pretul

  2. Buna ziua,as dori sa știu care dintre soiuri rodește tot timpul anului și de câte plante am nevoie pentru 1000 m pătrați! Sunt disponibili stoloni pentru primăvara 2020?Va multumesc

    • Buna ziua! Vor fii disponibili stoloni de capsuni in primavara 2020, palnte FRIGO! Gasiti oferta de pret pe prima pagina a site-ului. Daca doriti mai multe detalii, va rog sa ne contactati telefonic. Multumesc!

  3. Ma intereseaza stoloni de capsuni urcatoare daca aveti si pretul la 20 bucăți si transportul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.