Capsuni Matis®

Capsuni Matis ®


Soiul de capsuni Matis®
a fost obtinut in Franta si are o cerere tot mai ridicata pe piata datorita calitatilor fructelor sale. Se extinde repede in cultura in Europa fiind unul din cele mai productive si performante soiuri nou creeate.

Caracteristicile plantei

  • Soiul de capsuni Matis, formeaza o tufa semi-erecta destul de viguroamatis 4sa cu frunze mari, lucioase.
  • Se remarca prin rezistenta ridicata la bolile de radacina: Verticillium wilt, Phytophthora cactorum si la fainare.
  • Acest soi de capsuni Matis, se adapteaza bine in zonele mai reci avand rezistenta ridicata la ger in timpul iernii si inflorire mai tarzie astfel ca nu este

    predispus la inghetarea florilor primavara.

Caracteristicile fructelor

  • Matis-bSoiul de capsuni Matis, produce fructe mari spre foarte mari (35 gr), foarte uniforme si atractive in ce priveste aspectul comercial. Forma fructelor este conica, culorare rosu aprins cu luciu pe suprafata fructelor.
  • Rezistenta la transport si fermitatea fructelor este una din cele mai importante calitati ale soiului de capsuni Matis.
  • Majoritatea fructelor sunt de clasa I si se remarca prin gust dulce, aromat, parfumat, placut consumatorilor.

Maturitatea de recoltare

  • Este un soi semi-tardiv se coace cu 7-10 zile mai tarziu decat soiul Elsanta.
  • Recoltarea in mod obisnuit dureaza de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lunii iulie.
  • Productiile per planta planta sunt foarte mari, pot depasi usor cantitatea de 1 kg/planta cu conditia unei bune irigari.
  • Se poate ajunge la performante de 25-30 tone/ha cu eforturi mici fiind un soi foarte productiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.