Urias de Hale

Alunul Uriaș de Halle

Caracteristicile pomului

  • Alunul Uriaș de Halle este un soi foarte productiv obținut în Germania cu performanțe ridicate. Se cultivă mult în Europa, mai ales datorită rezistenței ridicate la îngheț și la boli.
  • Creșterea este viguroasă ajunge la înălțimea de 3-4 m, formează lăstari erecți. Intarea pe rod este timpurie, are tendința de drajonare (lăstari din rădăcina) mai ales în primii ani.
  • Înflorire tardivă în perioada sfârșit de februarie-început de martie.
  • Pentru legrea fructelor necesita polenizare străină.
  • Bune polenizatoare: Barcelona, Trapezoid, Butler, Cosford.

 

Caracteristicile fructului

  • Fructele sunt de mărime foarte mare, în medie 4 g, umple bine coaja și se recoltează ușor.
  • Forma este sferic-alungită, culoare maroniu-închis la recoltare.
  • Gustul este bun, ideal pentru consum atat proaspăt, păstrat pentru iarnă sau în diferite preparate.

 

Epoca de recoltare

  • Este un soi foarte productiv cu coacere tardivă, maturarea fructelor se realizează la mijlocul lunii septembrie.
  • Fructele încep să se scuture în luna noiembrie.
  • Producția de fructe este mare în medie 3 t/ha la intrarea deplina pe rod (anul 5-6 de la plantare).

 

10 comentarii:

  1. VA rog, spuneti mi,ce fel de sol trebuie la plantarea arbustilor? Ca sa se faca polenizarea corectă, de ce trebuie sa tin cont? Mulțumesc! Este vorba de alun

  2. Bună dimineața. Aveți alun la vânzare? Mulțumesc.

  3. Buna ziua ,

    Aveti alun ?

    Multumesc !!!

  4. Buna ziua!
    Ati adus aluni?
    Multumesc!

  5. Am o întrebare!Am cumpărat mix de alune din supermarket și unele sunt mari și ascuțite la vârf!Sunt lungi cît ghideze și as dorisa știu ce soi sunt sa nu le consum dacă nu sunt spune!Vă mulțumesc!

    • Buna ziua! Imi pare rau, nu stiu cum sa indentific soiul la alunii cumparati de dvs.. Probabil daca mergeti de unde i-ati cumparat, puteti sa intrebati soiul. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.