Zmeur Polana

 

Zmeur Polana

 

Origine: Este un soi nou remontant obtinut in Polonia in 1991 prin incrucisarea soiurilor NORNA4Heritage X Zeva Herbsternte.

  • Polana este probabil una dintre cele mai bune soiuri în ce priveşte aroma deosbită a fructului aproape de neîntrecut.  Fructul de zmeură  Polana este excelent atat datorită aromei dar si extrem de atractiv din punct de vedere al culorii, marimii şi aspectului comercial.

Planta

  • Formeaza drajoni vigurosi care sustin bine fructele dar datorita fructificarii abundente necesita sustinere. Drajonii pot ajunge la inaltime de 1,8-2 m.
  • Este un soi rezistent la boli mai ales la putregaiul fructelor si radacinii si se comporta bine pe majoritatea solurilor cu exceptia celor cu exces de umiditate si foarte argiloase.
  • Datorita faptului ca este un soi remontant Polana va produce o recoltă continua  de fructe care începe cu un val de fructe la mijlocul verii, şi apoi un al doilea val de fructificare care durează din luna august până la îngheţ.
  • Este un soi cu capacitate de drajonare medie-mare si fiind de tip primocane se practica an de an cositul drajonilor.

Caracteristicile fructelor

  • Fructele sunt de maNORNA5rime medie-mare, sunt uniforme ca marime pana toamna tarziu, sunt de culoare rosu aprins cu luciu deosebit.
  • Au fermitate buna rezista bine la manipulare si transport dar trebuie recoltate direct in caserole de 150-500 g.
  • Se recolteaza usor se desprind usor de planta, dar trebuie recoltata la timp pentru a nu se scutura.
  • Fructele sunt dulci au o aroma si un gust exceptional.

 

Maturitatea de recoltare

  • Este un soi timpuriu se coace cu 2-3 saptamani mai devreme decat Heritage. Fructele se recolteaza incepand cu luna iulie si recolta va dura pana toamna tarziu la venirea primelor brume.
  • Soi foarte productiv. Da randamente mari de fructe, se pot obtine cantitati mari de 9-12 t la hectar sau chiar mai mult la o tehnologie avansata de cultura.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.